Skanieji gruziniški chinkaliai – tradicinis receptas žingsnis po žingsnio

Šis chinkali receptas padės namuose pasigaminti autentišką gruzinišką patiekalą su minkšta, elastinga tešla ir sultingu įdaru. Kruopščiai sulankstytos tešlos klostės ne tik suteikia patiekalui išvaizdos, bet ir padeda išlaikyti gardų sultinį viduje.

Ingredientai

Kiekis: 15–17 chinkalių

  • 3 stiklinės miltų (+ pabarstymui ir kočiojimui)
  • 1,5 stiklinės labai šalto vandens (gali reikėti koreguoti kiekį pagal miltus)
  • 1–2 šaukštai aliejaus
  • Žiupsnelis druskos
  • ~500 g įdaro

Paruošimo būdas

  1. Miltus sumaišykite su druska ir persijokite į dubenį. Padarykite duobutę centre, supilkite aliejų ir nepilną stiklinę vandens. Minkykite tešlą, po truputį įpildami daugiau vandens, jei reikia. Pradinėje stadijoje tešla gali būti šiek tiek lipni.
  2. Uždengkite tešlą rankšluosčiu ir palikite bręsti 20–30 minučių.
  3. Perminkykite tešlą ant miltuoto stalo, vėl pridenkite ir palikite pastovėti. Pakartokite perminkymą ir brandinimą dar vieną kartą.
  4. Iškočiokite tešlą iki 5–6 mm storio, stikline išspauskite apskritimus. Kiekvieną apskritimą iškočiokite iki 15 cm skersmens ir 2–3 mm storio.
  5. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite 1–1,5 šaukšto įdaro, pakelkite kraštus ir, formuodami klostes, užspauskite viršų, kad gautųsi maišelio formos chinkalis.
  6. Chinkalius sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį su lauro lapu ir pipirų grūdeliais. Virkite ant vidutinės ugnies, kol pakils į paviršių, ir dar 15 minučių po to. Virimo metu atsargiai pamaišykite.
  7. Išvirusius chinkalius išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite ir patiekite iš karto.
  8. Patiekiant apibarstykite grūstais juodaisiais pipirais, galite pagardinti grietine ar sviestu.

Autentiški chinkali geriausiai skanaujami švieži – taip išsaugomas jų aromatas ir sultingumas.