Šie Kėdainių blynai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuriame bulvinė tešla derinama su aromatingu mėsos įdaru. Rezultatas – sotūs, gardūs ir namų šilumą primenantys blynai, puikiai tinkantys šeimos pietums ar vakarienei.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 2
Tešlai:
- 6 didelės bulvės
- 2 kiaušiniai
- 0,5 svogūno
- 2 šaukštai miltų
- Druskos pagal skonį
Įdarui:
- 300 g faršo
- 0,5 svogūno
- Žiupsnelis mairūno
- Žiupsnelis maltų lauro lapų
- 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- Druskos pagal skonį
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Bulves ir pusę svogūno sutarkuokite, įmuškite kiaušinius, įmaišykite miltus ir pagal skonį pasūdykite.
- Faršą sumaišykite su prieskoniais, druska ir smulkiai kapotu likusiu svogūnu.
- Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dėkite šaukštą bulvių tarkio, ant jo – iš mėsos suformuotą nedidelį kamuoliuką, kurį lengvai paspauskite. Ant viršaus dėkite dar bulvių tarkio.
- Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2 minutes, apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Tada uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite dar apie 10 minučių.
- Patiekite su grietine arba kefyru.
Šie Kėdainių blynai yra sotūs ir skanūs, o jų paruošimas nereikalauja daug laiko – puikus pasirinkimas jaukiam šeimos valgymui.