Česnakinis padažas – kvapnus ir universalus receptas

Šis česnakinis padažas yra greitai paruošiamas, kreminis ir kupinas skonio. Jis puikiai tiks prie bulvyčių, mėsos patiekalų, kebabų, salotų, picų ar net mėsainių. Aromatingas česnakas, gaivūs krapai ir švelnus majonezo bei graikiško jogurto derinys sukuria harmoningą skonį.

Ingredientai

  • 180 g majonezo
  • 30 g graikiško jogurto
  • 1 pundelis krapų
  • 3 didesnės česnako skiltelės (arba pagal skonį)
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio zaatar prieskonių

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Česnakus sutrinkite iki tyrelės konsistencijos – tam galite naudoti česnakų spaustuką, elektrinį smulkintuvą arba grūstuvę. Krapus smulkiai supjaustykite.
  2. Į dubenį sudėkite česnakų masę, graikišką jogurtą, majonezą, supilkite citrinų sultis, alyvuogių aliejų, suberkite prieskonius ir krapus. Gerai išmaišykite.
  3. Laikykite sandariai uždarytame inde šaldytuve ir suvartokite per 5–7 dienas.

Patarimas

Zaatar prieskonius galite pakeisti žiupsneliu kumino, maltos kalendros, mairūno ir druskos pagal skonį.

Šis česnakinis padažas taps puikiu priedu prie daugelio patiekalų ir suteiks jiems išraiškingo skonio.