Gaivios graikiškos salotos su feta ir citrinų padažu

Šios gaivios graikiškos salotos – tai klasikinis Viduržemio jūros regiono patiekalas, kuris džiugina savo paprastumu, spalvingumu ir puikiu skonių deriniu. Šviežios daržovės, sūrus feta sūris ir lengvas citrinų-alyvuogių užpilas sukuria harmoningą, vasarišką skonį, tinkantį tiek kaip garnyras, tiek kaip lengva vakarienė.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 2

  • 2 agurkai
  • 15 vyšninių pomidorų
  • 200 g feta sūrio
  • 1 rausvasis svogūnas
  • 0,5 žaliosios paprikos
  • 15 juodųjų alyvuogių
  • 4 šaukštai citrinų sulčių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • Žiupsnelis druskos
  • 0,5 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkiai sutrintą česnaką, druską, šviežiai maltus juoduosius pipirus ir džiovintą raudonėlį. Viską gerai išplakite, kad užpilas taptų vientisas.
  2. Dideliame dubenyje sudėkite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, plonais žiedeliais supjaustytą rausvąjį svogūną, nuluptą ir riekelėmis supjaustytą agurką, pailgomis juostelėmis supjaustytą žaliąją papriką, kubeliais supjaustytą feta sūrį bei alyvuoges. Švelniai išmaišykite salotas ir užpilkite paruoštu padažu. Viską dar kartą lengvai permaišykite ir patiekite iš karto.

Tokios graikiškos salotos puikiai dera su šviežia duona ar pita, o vasaros metu tampa neatsiejama pikniko ar lengvos vakarienės dalimi.