Kaip keptuvėje iškepti traškias ir skanias keptas bulves

Kaip keptuvėje iškepti traškias ir skanias keptas bulves

Šis keptos bulvės receptas padės išgauti auksinę plutelę ir minkštą vidų kiekvieną kartą. Tinkamai paruoštos bulvės bus traškios, aromatingos ir puikiai tiks kaip garnyras ar savarankiškas patiekalas.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 2

  • 6 didesnės bulvės
  • 1/4 stiklinės aliejaus
  • 1 šaukštas sviesto arba paukštienos taukų
  • Druskos ir kitų prieskonių pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Bulves nuskuskite (šviežias tik gerai nuplaukite ir pašveiskite odelę). Supjaustykite norimos formos gabalėliais, kubeliais ar šiaudeliais.
  2. Pjaustytas bulves 15–20 min. pamirkykite šaltame vandenyje. Vandenį nupilkite ir bulves dar kartą perplaukite.
  3. Sudėkite bulves ant popierinių rankšluosčių ir palaukite, kol susigers vanduo. Galite švelniai patapšnoti, kad jos būtų visiškai sausos.
  4. Į didelę keptuvę supilkite aliejų, sudėkite sviestą ir gerai įkaitinkite.
  5. Į įkaitintus riebalus berkite pasirinktus prieskonius (išskyrus druską) ir trumpai pakaitinkite, kol pasklis kvapas.
  6. Sudėkite bulves vienu ar dviem sluoksniais, kad jos nesuliptų.
  7. Kepkite ant vidutinės ugnies atidengtoje keptuvėje. Po 5 min. atsargiai apverskite, vėliau vartykite kas 4, 3, 2 ir 1 minutę, kad apskrustų tolygiai ir nesudegtų.
  8. Kepimo pabaigoje pagardinkite druska ir, jei norite, kitais prieskoniais.
  9. Jei keptuvėje liko daug riebalų, bulves išverskite į kiaurasamtį arba ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte jų perteklių.

Šios keptos bulvės bus traškios išorėje, minkštos viduje ir tobulai papildys bet kurį patiekalą.