Klasikinė balta mišrainė – šventinis receptas

Ši balta mišrainė – tikra lietuviškos virtuvės klasika, be kurios sunku įsivaizduoti šventinį stalą. Kreminė tekstūra, sodrus daržovių skonis ir paprastas paruošimas daro šį patiekalą mėgstamą tiek per Kalėdas, tiek per šeimos susibūrimus. Laikantis šio recepto, pavyks išgauti tradicinį skonį, primenantį vaikystę.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 10

  • 5 bulvės (su odele)
  • 3 morkos (su odele)
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 2 rauginti agurkai
  • 1 stiklinė konservuotų žirnelių
  • 5 šaukštai majonezo
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • Šiek tiek druskos

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Į puodą sudėkite gerai nuplautas morkas ir bulves, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
  2. Išvirus daržovėms, nupilkite vandenį ir palikite ataušti atvirame puode.
  3. Atvėsusias daržoves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  4. Raugintus agurkus ir kiaušinius taip pat supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Nusunktus žirnelius suberkite prie kitų ingredientų, viską išmaišykite.
  5. Pagardinkite druska, pipirais ir majonezu, dar kartą gerai išmaišykite, kad visi skoniai susijungtų.

Patarimas

Daržoves rekomenduojama virti neluptas – taip išlaikomas jų natūralus skonis ir maistinės savybės.

Ši balta mišrainė puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų arba kaip savarankiškas užkandis.