Šie ukrainietiški barščiai – sodrūs, kvapnūs ir maistingi, verdami iš jautienos ir kiaulienos sultinio, su įvairiomis daržovėmis bei tradiciniu burokėlių pagrindu. Tai patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 6
- 500 g jautienos
- 500 g kiaulienos
- 300 g kopūstų
- 200 g bulvių
- 2 burokėliai
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 1 paprika
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- Šiek tiek aliejaus
- Šiek tiek lauro lapų
- Druskos pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
- Mėsą supjaustykite kubeliais, sudėkite į gilų puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 2 valandas, kol mėsa suminkštės ir susidarys sodrus sultinys.
- Burokėlius nulupkite, sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais. Kepkite keptuvėje su šaukštu įkaitinto aliejaus kelias minutes, uždenkite ir patroškinkite apie 10 minučių. Įmaišykite pomidorų pastą ir troškinkite dar 20 minučių. Atidėkite.
- Į išvirusį sultinį sudėkite plonais šiaudeliais pjaustytus kopūstus ir kubeliais ar šiaudeliais supjaustytas bulves. Virkite, kol suminkštės.
- Morką supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Apkepinkite keptuvėje su aliejumi ir suberkite į puodą kartu su smulkinta paprika.
- Į puodą sudėkite patroškintus burokėlius su pomidorų pasta. Virkite dar apie 10 minučių, pagardinkite lauro lapais, druska ir pipirais. Išjunkite kaitrą, uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių.
- Patiekite su šaukštu riebios grietinės ir šiltomis mielinėmis bandelėmis, apteptomis česnakiniu sviestu.
Šie ukrainietiški barščiai geriausi, kai leidžiama skoniams susijungti – antrą dieną jie būna dar aromatingesni.