Šios mielinės spurgos yra ne tik purios ir minkštos, bet ir nepaprastai kvapnios. Pagamintos iš minkštos mielinės tešlos, keptos aukso spalvos aliejuje ir aplietos saldžiu glajumi, jos taps tikru šeimos desertų favoritu. Puikiai tinka savaitgalio pusryčiams ar šventiniam stalui.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
- 500 g miltų
- 250 ml pieno
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 50 g sviesto
- 11 g sausų mielių
- 500 ml aliejaus (kepimui ir patepimui)
Aptepimui:
- Šiek tiek cukraus pudros
- Šiek tiek pieno (arba sulčių)
- Šiek tiek citrinos rūgšties
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Pieną pašildykite, suberkite mieles, išmaišykite ir palaukite, kol suputos. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir minkštu sviestu, supilkite pieną su mielėmis, išmaišykite. Viską supilkite į dubenį su persijotais miltais ir išminkykite.
- Stalą patepkite aliejumi, išverskite tešlą ir minkykite, kol nebelips prie rankų. Uždenkite ir palikite pakilti.
- Pakilusią tešlą dėkite ant aliejuoto stalo, rankomis suplokite iki 1 cm storio. Didele stikline arba dubenėliu išspauskite apskritimus, o stikliuku – viduriukus. Palikite spurgas pakilti.
- Storadugnyje puode įkaitinkite aliejų, dėkite spurgas ir kepkite vartydami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
- Glajui cukraus pudrą sumaišykite su pienu arba sultimis ir citrinos rūgštimi iki norimos konsistencijos. Atvėsusias spurgas aptepkite glajumi ir palikite, kol jis sustings.
Šios mielinės spurgos išlieka minkštos ir kitą dieną, tad galite drąsiai gaminti jų daugiau ir mėgautis ne tik iškart po kepimo.