Ši gaspačio sriuba yra vienas žinomiausių Andalūzijos virtuvės patiekalų. Iš šviežių pomidorų, paprikų, agurkų ir alyvuogių aliejaus paruošta šalta sriuba puikiai atgaivina karštą dieną ir suteikia lengvą, gaivų sotumo jausmą.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
- 600 g pomidorų (nuplikytų, be odelių)
- 6 cm prancūziško batono (arba poros riekelių batono ar čiabatos duonos)
- 2 paprikos
- 1 agurkas
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 8 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai raudonojo vyno acto
- 1 šaukštelis cukraus
- Druskos pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: apie 20 min.
- Nupjaukite batono pluteles, užpilkite pusę stiklinės vandens ir palaikykite minutę. Duoną nusunkite ir lengvai nuspauskite vandens perteklių.
- Mirkytą duoną, perpjautus pomidorus (be odelių), nuvalytas ir kubeliais supjaustytas paprikas, nuluptą ir susmulkintą agurką, svogūną bei česnaką sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Jei masė per tiršta, įpilkite truputį vandens. Norint visiškai kreminės tekstūros, perkoškite per sietelį.
- Į tyrę supilkite alyvuogių aliejų, actą, suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Sriubą padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad atšaltų ir susijungtų skoniai.
- Patiekdami sriubą papuoškite kubeliais pjaustytais agurkais, paprikomis ir šviežiais bazilikais. Puikiai tiks su paskrudinta, alyvuogių aliejumi apšlakstyta duona.
Ši gaspačio sriuba ne tik gaivi, bet ir sveika – kupina vitaminų bei antioksidantų, todėl idealiai tinka lengvai vasaros vakarienei.